СДСМ: нема двојни избори, ВМРО-ДПМНЕ: бегате од народот

СДСМ избегна двојни избори. Партиските органи доцна синоќа донесоа одлука да не ја прифатат фрлената ракавица од опозицијата и заедно со претседателските...

Македонија го одби барањето за азил, жената од ОАЕ моли за помош – вели...

Македонските власти го одбија барањето за азил на Хинд Мохамед Алболуки од Обединетите Арапски Емирати која во страв од сопственото семејство, избегала...

По дебаклот со НАТО журките, скромна церемонија за подигање на знамето

Зошто Владата не направи прослава за НАТО – знамето, како што на 14 јули во 15 градови, организираше т.н. НАТО и ЕУ...

Раскол во Сојузот на тутунарите и тешки обвинувања за криминал

Денеска пелагониските тутунари и членови на Здружението од с. Добрушево и околните села, го кренаа својот глас. Тешки обвинувања за криминал и...

Генерален штрајк ја парализира Белгија

Генералниот штрајк на вработените во Белгија, кои бараат поголеми плати, денеска го парализира воздушниот, поморскиот и железничкиот сообраќај во земјата, а затворени...

Македонија и официјално стана „Северна“

Република Македонија од синоќа и официјално стана Република Северна Македонија. По пристигнувањето на дипломатската нота Владата објави дека Спогодбата од Преспа влегува...

Отворена меѓународна конференција за безбедноста на храната

Неопходна е поширока меѓународна соработка за да се спречи небезбедната храна, која го загрозува човековото здравје, да го попречува напредокот кон одржлив...

Новото име залепено на граничниот премин „Богородица“

Денеска на граничниот премин „Богородица“ беше залепено новото име на државата – Република Северна Македонија. Тоа стапи на сила...

Најголем број од македонците се возеле под дејство на алкохол

Од возачите во Македонија 80% барем еднаш во животот возеле под дејство на алкохол, а 5% од нив тоа го прават...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ бега од предвремени избори, бидејќи незадоволството кај граѓаните е се поголемо

СДСМ секоја година најавува дека ќе биде економска година, но наместо раст на економијата Македонија доби економски колапс. Откако...

Се бори ли државата доволно со сивата економија?!

Бизнисмените сметаат дека ова до сега е незадоволително и препорачуваат итни реформи  во борбата со сивата економија...