});

Револт кон УЈП откако побара и пензионерите електронски да се регистрираат

Наместо полесни процедури, отежнување на постапката. Граѓаните револтирани откако Управата за јавни приходи побара сите да се регистрираат во новиот

Read more

Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството ќе потроши 115.000 евра за компјутери, иако нови биле купени пред две години

Вработените во Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, ќе добијат најсовремени компјутери, иако пред две години оваа

Read more

Сугарески се правда:капиталните инвестиции не се реализираат поради застојот на гасоводот низ Водно

Министерството за транспорт потрошило само 13% од заемите од меѓународните институции за капитални инвестиции до крајот на август и 63%

Read more

„Eурокомпозит“ без струја – најавуваат нови протести пред влада в четврток

Прилепски „Еурокомпозит“ веќе неколку дена е без електрична енергија. ЕВН во саботата им ја исклучи струјата во прилепската фабрика поради

Read more

Владата се уште нема одлука за докапитализирање на МБПР

И покрај барањата на стопанството, Владата ја одложи докапитализацијата на Македонската банка за поддршка на развојот. Откако бизнисот побара повеќе

Read more

Граѓаните плаќаат повеќе за станови од „А“ класа, добиваат понизок квалитет

Инвестицијата во стан во Македонија често е скапа, но неисплатлива. Ретко кој купувач навистина го добива квалитетот што го платил.

Read more