});

Синдикат: нема да дозволиме да се делат откази во администрацијата

Синдикатот затечен од најавата на Владата дека ќе отпушта луѓе од администрацијата за да вработи нови. Велат и премиерот и

Read more

Арсовски: Буџетот е мегаломански, расипнички и дополнително ќе ги осиромаши граѓаните

Буџетот кој криминогената власт го предлага за 2019 година е мегаломански, расипнички и дополнително ќе ги осиромаши граѓаните на Република

Read more

Стопанска комора : Пекарите, градежниците и работниците од машинските струки се најдефицитарни

Да се зголеми квалитетот на формалното образование, а неформалното да овозможи побрзо приспособување кон барањата и потребите на пазарот на

Read more

Владата ќе потроши 7 милиони евра за автомобили или за мебел

Во 2019-та, Владата ќе потроши 320 милиони евра или 33 милиони евра повеќе од годинава за стоки и услуги и

Read more

Предлог-буџет за 2019: Весела математика за јавниот долг

Презентацијата на предлог-буџетот за догодина се претвори во весела математика за јавниот долг. Откако првично рече дека јавниот долг ќе

Read more