});

Нема антикорупциска комисија во пресрет на референдумот – Владата подготвува нов закон

Милионски тендери за тазе отворени фирми, распределба на пари за иновации кај членови блиски до владејачката СДСМ, партиски вработувања. Додека

Read more

Веднаш по референдумот – старт на работата на бугарско-македонската комисија за ревизија на учебниците

Бугарија нема дилема дека заедничката историја е безбедна до Првата светска војна, што го вклучува и Илинденското востание, ама биле

Read more

Болните од миелоична леукемија бараат лековите да бидат на позитивна листа

Терапиите се менуваат премногу често, а лековите кои приватно чинат и до 4.000 евра месечно не се на позитивната листа,

Read more

ВМРО-ДПМНЕ: „МИА прва жртва на капитулантскиот договор, Заев мора да ги објави уставните амандмани и да покаже што се губиме“

Од ВМРО-ДПМНЕ велат дека со цензурирани медиуми кои исто како и Премиерот не смеат да го пишат името Македонија не

Read more