Категорија: Колумни

 Западно балканска Одисеја  

 Западно балканска Одисеја  

Европската Унија веќе подолго време ја промашува својата политика за проширување на Балканот така што се чини дека моделот Западен Балкан е последна шанса за ... Прочитај повеќе

Чорбаџи неолиберал

Чорбаџи неолиберал

Во последно време за ,,пропаста на светот” редовно се виновни неолибералите. Не само во настапи на аналитичари туку и минувач на улица може некого да ... Прочитај повеќе

Влада ќе прават само граѓаните

Влада ќе прават само граѓаните

Пред речиси две децении сретнав резултати од истражувања вршени во Југославија низ спомените призната по среден и мирен живот. Истражување на авторитативноста помеѓу младинците на ... Прочитај повеќе

Давос

Давос

,,Развивајте ја приватната иницијатива. Ослободете се од државната интервенција. Да живее слободата ! Проклетство “ (цитат) Во својот препознатлив стил, Хавиер Милеи Претседател на Аргентина ... Прочитај повеќе

,,Некрстените  денови’’  Руски  или Американски

,,Некрстените денови’’ Руски или Американски

При еден настап на фолклорната група Русалии еден од видните гости, западен дипломат, прашува организатори и учесници: Дали можеби овие групи се поврзани со Русија ... Прочитај повеќе