„СЕДМИЦА“ со Коле Чашуле (05.04.2019)

https://www.youtube.com/watch?v=dTirckkF8Qc

Отворено на Алфа: Економијата во сенка на политиката

Гости во студиото: Никица Мојсоска- Блажевски- главен извршен директор на Македонија 2025-та Апостол Симовски- претседател на ДЗС Влатко Ѓорчев- пратеник https://www.youtube.com/watch?v=vwUhY8Xca6E

ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ 2019 – Што може да очекуваме?

Гости: проф.д-р ИВАНКА ВАСИЛЕВСКА - ИК НА ВМРО - ДПМНЕ АЛБЕРТ МУСЛИУ -ADI

Отворено на Алфа: Кампањата почна: Кој има најголема шанса да ја води државата?

Гости во студиото аналитичарите Владимир Божиновски и Абдулади Вејсели. https://www.youtube.com/watch?v=Mup_7fnOu8A

„СЕДМИЦА“ со Коле Чашуле (29.03.2019)

https://www.youtube.com/watch?v=viN-3v54xjo

Отворено на Алфа: Општина центар со нов мораториум за градење

Гости: Ивица Јакимовски - Претседател на градежната комора во сск Моника Петрова Вељанова - Шеф на кабинет на градоначалникот на општина центар https://www.youtube.com/watch?v=By4uAGHstDY

Отворено на Алфа: Политичко пазарење за правна држава и безбедносен систем.

Гостин:Воислав Зафировски - аналитичар Отворено на Алфа од понеделник до четврток во 18:18 часот.

Отворено на Алфа: Информирај не манипулирај!

Гости: Сара Нешкоска - студент под Односи со Јавност, Правен факултет „Јустинијан Први“, Стефани Манева - студент на новинарство, Правен факултет „Јустинијан...