Категорија: Патувања

Бигорски манастир – Св. Јован Крстител, место кое мора да го посетите ова лето

На 2 км. од селото Ростуше, дебарско, на надморска височина од 740 метри се издига манастирот Свети Јован Крстител - Бигорски манастир. Положен е во ... Прочитај повеќе

Централна Грција – идеална дестинација за летување

Централна Грција – идеална дестинација за летување

И додека останатите земји од регионот ги затвораат границите за нас, Грција ги повикува туристите од Македонија. Освен тоа, традиција за нашите туристи е да ... Прочитај повеќе

Ова гратче во Тоскана ќе ве врати во минатото

Ова гратче во Тоскана ќе ве врати во минатото

Тој е еден од италијанските градови кои го зачувале својот средновековен шарм, а истиот се наоѓа на висорамнина која ја опкружуваат тосканските вински полиња. Главната ... Прочитај повеќе