Категорија: Здравје

„АЛКАЛОИД“ АД СКОПЈЕ СО ИСТОРИСКО ДОСТИГНУВАЊЕ ВО ТРЕТМАНОТ НА РЕФЛУКСЕН ЕЗОФАГИТИС И ГЕРБ – ПАТЕНТИРАН ПРВИОТ ОМЕПРАЗОЛ ВО ТЕЧНА ФОРМА ВО СВЕТОТ

„АЛКАЛОИД“ АД СКОПЈЕ СО ИСТОРИСКО ДОСТИГНУВАЊЕ ВО ТРЕТМАНОТ НА РЕФЛУКСЕН ЕЗОФАГИТИС И ГЕРБ – ПАТЕНТИРАН ПРВИОТ ОМЕПРАЗОЛ ВО ТЕЧНА ФОРМА ВО СВЕТОТ

„Алкалоид“ во изминативе години започна процес на редизајнирање на постојни генерички фармацевтски производи за нови индикации, со цел создавање лекови со додадена вредност кои овозможуваат ... Прочитај повеќе

Третман на тумори на женски репродуктивни органи

Третман на тумори на женски репродуктивни органи

Покрај карциномот на дојка, кој е најчестото малигно заболување кај жените, сè почести се и малигните тумори на матката и јајчниците. Од големо значење кај ... Прочитај повеќе

Вo „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ отворен специјализиран центар за третман на деца со пречки во развојот

Вo „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ отворен специјализиран центар за третман на деца со пречки во развојот

Во Клиничката болница „Аџибадем Систина“ комплетно се екипираше Центарот за ранооткривање и третман на деца со пречки во развојот. Центарот располага со сета неопходнаапаратура за ... Прочитај повеќе

Од понеделник штрајк на вработените во ФЗО – здравствениот систем пред колапс

Од понеделник штрајк на вработените во ФЗО – здравствениот систем пред колапс

Македонскиот здравствен систем пред целосен колапс, поради намерите на власта да ги намали платите на вработените во Фондот за здравствено осигурување. Тие од понедленик стапуваат ... Прочитај повеќе

Менструацијата не е избор: Компанијата „dm drogerie markt“ ги намалува цените на влошките и тампоните од сопствената трговска марка „Jessa“

Менструацијата не е избор: Компанијата „dm drogerie markt“ ги намалува цените на влошките и тампоните од сопствената трговска марка „Jessa“

Со цел да ја поттикне менструалната правда, најголемиот дрогериски ланец во Европа - „dm drogerie markt“, од 1 февруари 2024 долгорочно ги намалува цените на ... Прочитај повеќе