Категорија: Занимливости

Летна наградна авантура со Веро, 400.000 денари за најсреќниот купувач

Летна наградна авантура со Веро, 400.000 денари за најсреќниот купувач

Почнува голема летна авантура во Веро во која најсреќниот купувач ќе освои многу вредна награда – паричен ваучер од 400.000 денари. Наградната игра „Ура за ... Прочитај повеќе

Четвртиот квартал од 2023 година забележа остар пад на наталитетот и негативен природен раст

Четвртиот квартал од 2023 година забележа остар пад на наталитетот и негативен природен раст

Бројот на живородените деца во земјава во четвртото тримесечје од 2023 година изнесува 4 185 и во споредба со истиот период од претходната година, е ... Прочитај повеќе

Се бараат оставки и одговорност за се почестото угинување на животни во скопската Зоолошка градина

Се бараат оставки и одговорност за се почестото угинување на животни во скопската Зоолошка градина

Се бараат оставки и одговорност за се почестото угинување на животните во Зоолошката градина. Каква е грижата за животните, како се хранат, дали примаат терапии, дали редовно ... Прочитај повеќе

5 начини да се ослободите од најголемиот женски непријател

Секоја жена ќе признае дека целулитот е еден од најголемите непријатели. За да го спречиме пиеме многу вода, вежбаме и внимаваме што јадеме, но прибегнуваме ... Прочитај повеќе

Дали знаете зошто луѓето озборуваат?

Нема личност што барем еднаш во животот не озборувала. Но, сите би рекле дека не го одобруваат озборувањето. Сепак, психолозите велат дека озборувањето не е ... Прочитај повеќе