Категорија: Живот

Летна наградна авантура со Веро, 400.000 денари за најсреќниот купувач

Летна наградна авантура со Веро, 400.000 денари за најсреќниот купувач

Почнува голема летна авантура во Веро во која најсреќниот купувач ќе освои многу вредна награда – паричен ваучер од 400.000 денари. Наградната игра „Ура за ... Прочитај повеќе

Музичка сага со инспекции и пријави – откажан концертот на Саша Ковачевиќ во Штип

Музичка сага со инспекции и пријави – откажан концертот на Саша Ковачевиќ во Штип

Инспекции, кривични и на крајот откажан концерт. Вака заврши неколкудневната музичка сага поврзана со настапот на српската естрадна ѕвезда Саша Ковачевиќ, што на петнаесетти требаше ... Прочитај повеќе

Веро и потрошувачите обезбедија 8.500 евра за СОС Детско село

Веро и потрошувачите обезбедија 8.500 евра за СОС Детско село

Во рамки на донаторската акција „Заокружи сметка“ организирана од компанијата Веро,годинава се обезбедени 528.812 денари (околу 8.500 евра) за децата од СОС Детско село.Традиционално, трета ... Прочитај повеќе

Четвртиот квартал од 2023 година забележа остар пад на наталитетот и негативен природен раст

Четвртиот квартал од 2023 година забележа остар пад на наталитетот и негативен природен раст

Бројот на живородените деца во земјава во четвртото тримесечје од 2023 година изнесува 4 185 и во споредба со истиот период од претходната година, е ... Прочитај повеќе

Едно колаче – една остварена детска желба, Нова кампања на „Винчини“ и СОС Детско село

Едно колаче – една остварена детска желба, Нова кампања на „Винчини“ и СОС Детско село

Макпрогрес како една од најголемите прехранбени компании на Балканот, повеќе години ја гради својата позиција на општествено одговорна компанија при што еден од нејзините фокуси е ... Прочитај повеќе