НАЈНОВИ ВЕСТИ

Категорија: Скопје

На шест месеци пред избори – со над 660 милиони евра, Владата ќе ги врбува граѓаните

На шест месеци пред избори – со над 660 милиони евра, Владата ќе ги врбува граѓаните

Мерки за предизборен поткуп на граѓаните. На шест месеци пред соочување со граѓаните Владата најавува помош за младите, пензионерите, земјоделците, социјално ранливите категории, компаниите.  Ова ... Прочитај повеќе

Самитот на ОБСЕ ќе го блокира пола Скопје

Самитот на ОБСЕ ќе го блокира пола Скопје

Главниот град под безбедносна блокада поради советот на ОБСЕ. Затворен за возила ќе биде булеварот „Илинден“, и тоа, од крстосницата со „Љубљанска“ кај Сити мол, ... Прочитај повеќе

Се бараат оставки и одговорност за се почестото угинување на животни во скопската Зоолошка градина

Се бараат оставки и одговорност за се почестото угинување на животни во скопската Зоолошка градина

Се бараат оставки и одговорност за се почестото угинување на животните во Зоолошката градина. Каква е грижата за животните, како се хранат, дали примаат терапии, дали редовно ... Прочитај повеќе

Саем за вработување и дообразование во Словенија

Саем за вработување и дообразование во Словенија

Доктори и медицински персонал, возачи, градежни работници – На денешниот саем за вработување во Словенија беа презентирани сите дефицитарни професии и слободни работни места. Велат, ... Прочитај повеќе

„Black Friday“ – вистински ликвидации или само манипулации?!

„Black Friday“ – вистински ликвидации или само манипулации?!

„Сè на половина цена“, „Намалување до 60%“, „Шопинг лудило“ – и во Македонија секоја година се погласно се промовира светскиот тренд на попусти по повод ... Прочитај повеќе