Категорија: Во фокус|Вести

Здравковски: за 7 години власт СДСМ-ДУИ државата е посиромашна од претходно, а железници и патишта нема

Здравковски: за 7 години власт СДСМ-ДУИ државата е посиромашна од претходно, а железници и патишта нема

На ДУИ и СДСМ очигледно приоритет им било пумпање на тендерите, а не капитални инвестиции и изградба на инфраструктура – велат од пратеничката група на ... Прочитај повеќе

„Како до сега“ „грешка“ Влада: Седум години СДСМ- ДУИ, четири премиери, еден од нив Ајнштајн, ама само еден реален шеф- Али Ахмети од Зајас

„Како до сега“ „грешка“ Влада: Седум години СДСМ- ДУИ, четири премиери, еден од нив Ајнштајн, ама само еден реален шеф- Али Ахмети од Зајас

-Да нотираме дека направивме и да признаеме грешки, изјави Ковачевски -Грешки имавме, изјави Заев. -Тешка геостратешка грешка, кажа Заев. Седум години брак СДСМ- ДУИ, четири ... Прочитај повеќе

„Во ФОКУС“ на Алфа: Власта на СДСМ и ДУИ ги избрка студентите од државата

„Во ФОКУС“ на Алфа: Власта на СДСМ и ДУИ ги избрка студентите од државата

Ние многу често, ние политичарите, со полна уста зборуваме дека сето она што го правиме е пред се за младите. - Велеше екс премиерот Заев ... Прочитај повеќе

„Во фокус“: Бројни злоупотреби на балансерот, институциите се полнеа со кадри на ДУИ

„Во фокус“: Бројни злоупотреби на балансерот, институциите се полнеа со кадри на ДУИ

Механизам за партиски вработувања а не за правична застапеност. Директори што не знаат да зборуваат македонски, министри што зборуваат само англиски, вработени кои не се ... Прочитај повеќе

„Во фокус“: Осакатено образование, наместо реформи, враќање во камена доба

„Во фокус“: Осакатено образование, наместо реформи, враќање во камена доба

Монт Еверест порасна за 20 километри, Македонија на запад се граничи со Бугарија – ова се само два од бројните примери кои ја одбележаа пропаста ... Прочитај повеќе