Бугарското вето и евроинтеграциите – какво јаболко може да загризе Македонија?- Разговор со Симонида Кацарска

Македонската држава никогаш не смее да поддржи преговарачки процес со ЕУ, кој ќе стане основа на разнебитување на македонската државност, загрозувајќи ја внатрешната и регионалната стабилност кон несогледливи последици. Ова се укажувањата во најновата анализа на Институтот за европска политика – Скопје и Институт за демократија „Социетас цивилис“, кои ги анализираат црвените линии кои не смеат да се преминат во преговорите со Софија.

Разговорот со директорката на Институтот за европска политика Симонида Кацарска го води Ивана Соколовиќ НајдоваКАТЕГОРИИ
Споделете ja веста