БИЛКА: Употреба на канабис за медицински или лични цели е Уставно загарантирано право а, не казна

Употреба на канабис за медицински или лични цели е Уставно загарантирано право а, не казна.

#КрајнаПолицискаТортура ќе се бориме за сите и, ќе добиеме човечки третман, во спротивно, одиме Меѓународно, нека знаат сите што се случува во затворите и притворите во Македонија, за другарите кои лежат долги казни, за ситниот криминал, пренатрупаноста и системското иживување врз нашите семејства, пријатели и најблиски фатени затоа што не можат да набават масло легално, не можат да набават ниту за рекреативни цели без тоа да бидат третирани како да се дел од организирани криминални групи. Кучињата лаат, бизнисот врви.

Доколку техничките можности ни го дозволат тоа на овој ФБ пејџ проследете ја онлајн дискусијата во 16:30 часот помеѓу основачот на БИЛКА и неговите колеги и пријатели.

Advertisements