БЕЗ ПРОБЛЕМИ ЗА ФАВОРИТИТЕ И НОСИТЕЛИТЕ НА МАСТЕРСОТ ВО РИМ

Првите носители Новак Ѓоковиќ и Симона Халеп ги прескокнаа и вторите препреки и се најдоа во четвртфиналето на тенискиот Мастерс во Рим. Машкиот предводник беше подобар од Краиновиќ со два сета, а толку на терен мина и Романката против Јастремска. Втората носителка кај девојките Каролина Плишкова исто победи денеска и тоа со Блинкова, нејзиниот пандан кај машките Надал вечерва се среќава со Лајовиќ.