Баба Перса – Власт 2:0

Баба Перса од Волково, преку ноќ ги стекна симпатиите на граѓаните, а не направи ништо посебно, само си ги кажа проблемите, побара да и се решат, и му укажа на градионачалникот на Ѓорче Петров, дека многу работи ветил, а ништо не исполнил.

Настанот, можеби ќе завршеше како локална расправија, доколку вчера во Волково, не беше Премиерот Заев, кој за забелешките на баба Перса, рече дека се инструирани..

И приказната – не заврши тука. Градоначалникот на Ѓорче Петров – Александар Наумовски, вчера попладне сними видео, преку кое сакаше да покаже, дека баба Перса, не ја говорела вистината..

Сепак баба Перса храбро реши ги демантираше Премиерот и градоначалникот, покажа каде живее, ама и дека сама си го решила проблемот со калта.

И додека жителите на Ѓорче Петров се жалат дека живеат како во 19 век, градоначлникот пред неполна година си се поднови со бе-ем-бе Х5, а за медиумите изјави дека било нормално да си купел нов автомобил, бидејќи нема да патувал со магариња. Но очигледно градоначалниот не се вози по истите улици како баба Перса.

Елена Марковска

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста