Австралија по пожарите под вода

Обилните врнежи од дожд кои ги изгаснаа пожари, го поплавија источниот брег на Австралија, а во некои делови на Нов Јужен Велс постои ризик од поплави и лизгање на земјиштето.

Шејн Фицсимонс, комесар противпожарната служба е оптимист дека дождот, кој наврна во најголема количина во последните 20 години, ќе биде од корист бидејќи ќе ги изгасне најопасните пожари како и за земјоделството.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста