Авионската дезинсекција на подрачјето на градот Скопје

Од Град Скопје известуваат дека авионската дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против ларви од комарци, ќе се одвива на 10.08.2020 (понеделник) во раните утрински часови. Доколку временските услови не го дозволат вршењето на дезинсекцијата, авионската дезинсекција ќе се изврши првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни, во истиот термин.
Се известуваат пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.
КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста