Author: Тања Попова

Аналитичари: кредитот од Унгарија да се искористи во проекти за раст на економијата

Аналитичари: кредитот од Унгарија да се искористи во проекти за раст на економијата

Кредит земен под поповолни услови од оние што Владата би можела да ги испреговара со меѓународните финансиски институции – ова е реакцијата на дел од ... Прочитај повеќе

Николоски: автопатот Кичево-Охрид ќе биде готов во 2026-та, од „Бехтел и Енка“ ќе издејствуваме повеќе километри

Николоски: автопатот Кичево-Охрид ќе биде готов во 2026-та, од „Бехтел и Енка“ ќе издејствуваме повеќе километри

Македонија да добие од “Бехтел и Енка“ повеќе километри автопат од тоа што е договорено – ова го најави како негова главна заложба новиот министер ... Прочитај повеќе

Мицкоски од Вашингтон го најави договорот со „Вабтек“

Мицкоски од Вашингтон го најави договорот со „Вабтек“

Инвестиција од 35 милиони евра и вработување на 100 луѓе. Премиерот Мицкоски од Вашингтон најави ново вложување на американската компанија Вабтек. Фирмата која работи во ... Прочитај повеќе

ЕЕЗ: пофалби за законската регулатива, критики за производството на струја од јаглен

ЕЕЗ: пофалби за законската регулатива, критики за производството на струја од јаглен

Ако енергетскиот сектор на Македонија се натпреваруваше во Европа, би ја поминал групата, но би изгубил во четврт финалето – вака со фудбалски речник, директорот ... Прочитај повеќе

Државата губи стотици милиони евра, новата Влада најавува борба со сивата економија

Државата губи стотици милиони евра, новата Влада најавува борба со сивата економија

Државата губи стотици милиони евра поради нецелосно пријавување на платите на работниците – се вели во најновата студија на економскиот институт Фајненс Тинк. Непријавената работа ... Прочитај повеќе