Армијата се вклучи во тестирањата за Ковид-19

Министерството за здравство информира дека Армијата на Република Македонија со поддршка се вклучи во тестирањето на граѓаните од коронавирусот.

Тим од техничкиот персонал од Воено медицинскиот центар почна на терен, во асистенција на екипите од Центарот за јавно здравје (ЦЈЗ) да им помагаат при земањето на брисеви за тестирање од вирусот Ковид-19.

Advertisements

Поврзани вести