Анкета: ВМРО-ДПМНЕ води кај Македонците

Во анкетата на ТВ Телма и МЦМС, опозициската ВМРО-ДПМНЕ води со 25,4 отсто наспроти 22,5 отсто кај Македонците.

На прашањето какo би ги оцениле 100-те дена работа на Владата: 2,46 е средната оценка што и` ја дале испитаниците во најновата анкета на Телма и МЦМС.

На скалата од еден до пет – 11 % дале оцека 5, 14,2 % првите 100 дена ги оцениле со четворка, 20,1 % ја оцениле работата на Владaта со тројкa, 19, 4 отсто со двојка, а со високи 35,3 отсто ја оцениле Владата со – единица.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста