Анима Мунди: Власта пред извори ветуваше многу- сега за глуви на нашите барања

Масакрите на кучиња и други животни, за жал, стануваат зачестена појава. Последно во низа беше тоа во скопскио аеродром. Во продолжение проследете го разговорот со Анета Дарковска од здружението за заштита на животните Анима Мунди- за ветувањата од надлежните и кој се следните чекори на оваа здружение кои ќе бидат превземени