Андоновски: Пред 8 месеци баравме кризна состојба

Стефан Андоновски од ВМРО-ДПМНЕ вечерва во дебатното издание „Click Plus“ на ТВ21 посочи дека пред осум месеци барале кризна состојба, но тогаш од Владата ги убедувале дека нема потреба.

„Ние имавме барања почетокот на март да се прогласи веднаш кризна состојба за да се подигнат капацитетите, тогаш уште не знаевме со што се бориме. Тогаш од Владата бевме убедувани дека такво нешто не е потребно, една недела траеше тоа, за потоа да се отиде кон вонредна состојба. Тогаш можеше сите капацитети да се искористат како кризна состојба, а потоа да се оди во вонредна состојба ако состојбите го налагаа тоа“, посочи Андоновски.

Advertisements