Андоновска: СДСМ и Наумовски го одбија ревидирање на ДУП-от на денешната седница, не се откажуваат од градењето на 17 катната зграда

Членот на Советот на општина Ѓорче Петров од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Марија Андоновска на својот Фејсбук профил сподели статус во кои пишува дека советниците од СДСМ и Наумовски не се откажуваат од градењето на 17 катната зграда.

-Во интерес на транспарентното работење, сакам да информирам за текот на седницата на совет на општина Ѓорче Петров.
На денешната седница на совет на Општина Ѓорче Петров , како советник од ВМРО ДПМНЕ предложив дневниот ред да се дополни со нова точка за ревидирање на ДУП-от Дексион Јурија каде, СДСМ и Наумовски планираат 17 катна зграда.
Предлогот е едногласно поддржан од советниците на ВМРО ДПМНЕ и коалицијата.
За жал, советниците на СДСМ како мнозинство во советот го одбија предлогот.
Урбаната мафија пред интересот на граѓаните
Ревидирање на одлуката за ДУП-от Дексион Јурија е воедно и барање на граѓаните на Ѓорче Петров кој изнесоа повеќе факти зошто бараат да се намали катноста на предвидената зграда и својот револт го искажаа преку мирен протест. СДСМ повторно докажува со дела дека нема слух за народот, стои во нејзиниот пост на Фејсбук.

Во интерес на транспарентното работење, сакам да информирам за текот на седницата на совет на општина Ѓорче Петров. На…

Gepostet von Andonovska Marija am Mittwoch, 16. September 2020
Advertisements