Американскиот тениски Гренд Слем се одложува за седум дена

Тенискиот Ју Ес Оупен ќе доживее мало пролонгирање и наместо на 24-ти ќе започне на 31 август со што и крајот ќе биде поместен за 13 септември. Ова го пушува Њујорк Тајм и организаторот се уште не го официјализирал тоа, но затоа од таму ги демантираат шпекулациите дека Гренд Слемот ќе биде откажан ако на него не играат Надал или Ѓоковиќ. Двајцата сметаат дека е прерано за натпревари од ваков формат, па уште и без публика.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста