АМЕРИКАНЦИТЕ ЈА МИНАА КИНА НА ВРВОТ НА ЛИСТАТА ОСВОЈУВАЧИ НА МЕДАЛИ ВО ТОКИО

Кинеските спортисти и натаму се на врвот по бројот на освоени медали на Олимписките игри со 15 вкупно, но Американците ги минаат членовите на азиската нација по бројот на освоени злата. Имено Американците веќе имаат седум  што е за едно повеќе од Кина и Јапонија. Силен залет  на оваа листа имаат Британците кои само денеска дојдоа до 3 најсјани одличја, а високо се поставени и Кореја, Австралија, Русија и Италија, но и Косово кое има две злата.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста