Алфа во Белград – Вучиќ и Пендаровски: ЕУ не смее да заборави на Западен Балкан

Македонија и Србија немаат билатерални спорови, ама имаат заеднички проблем, иднината во ЕУ. Оваа стратешка определба е неизвесна по францускиот нон пејпр, предупредија од Белград претседателите на двете држави Вучиќ и Пендаровски.

Според двајцата, малиот шенген  е позитивна работа, но никако не и алтернатива за членството во ЕУ.

Од Белград за средбата Вучиќ – Пендаровски, информира Драган Милосављевиќ.

 

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста