Алфа во Арачиново: Гласањето тече добро и мирнo, без проблеми и неправилности, барем до пладне

Излезноста до 17 часот во Арачиново била нешто над 25%, велат од озбирачките одбори за Алфа. Се надеваат дека процесот ќе тече во најдобар ред и до 21 часот, кога ќе се затворат избирачките места.

Големиот одѕив на гласањето најверојатно се должи на пандемијата, односно луѓето сакаат на време да го завршат своето граѓанско право, вела од избирачките одбори од Арачиново.

Се гласа во 3.480 избирачки места во земјава, а право на глас имаат 1.814.263 граѓани.

Борис Грујоски разговараше со Ибуш Емини.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста