Алфа репортажа: Како се одржува хигиената во маркетите во вонредна состојба?

И додека трае паниката меѓу граѓаните дали може да се заразиме во супермаркетите и производите што ги купуваме, одлучивме на лице место да се увериме дали самите супермаркети водат сметка да го зачуваат здравјето на купувачите и вработените.

  • За нас е најважно е  купувачите да се чувствуваат безбедно и пријатно додека пазарат, па затоа во сите Тинекс маркети се врши редовна дизинфекција на секои два часа, на сите колички за пазарување како и наподовите и на површините кои се допираат од потрушувачите, како кваки на врати и фриждерите- рече Христова, вработена во TINEX.

Јавното здравје е пред се и подразбира висока лична свет и одговорност на сите засегнати. Вработените пред се заштитувајќи се себе си се обидуваат и да ги заштитат и клиентите. Христова тврди тие се хероите на Тинекс.

  • Нашите вработени се соодветно заштитени со соодветна медицинска опрема, со ракавици, маски и средства за дизинфекција кои се поставени во самите маркети. Апелираме до граѓаните да се однесуваат одговорно и совесно, да ги почитуваат препораките за заштита на јавно здравје- рече Ивана Христова.

Тие апелираат купувачите при секое пазарување да не купуваат непотребно големи количини од производите и да останат солидарни. Да се однесуваме одговорно и да се придржуваме до јавните препораки за заштита.
Викторија Миткова

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста