Албанија од 1 јуни ги отвора границите и плажите

Албанскиот премиер, Еди Рама, рече дека на хотелите во таа земја ќе им биде дозволено да ги отворат своите плажи на 1 јуни, додека јавните плажи ќе бидат отворени од 10 јуни.

Тој рече дека Албанија ќе ги отвори границите од 1 јуни за сите Албанци кои живеат во соседните земји, а кои имаат државјанство на тие земји – Србија, Северна Македонија и Црна Гора – и дека јавните плажи ќе бидат отворени на 10 јуни.

„Процесот на средување на плажите ќе биде завршен овој викенд“, рече Рама.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста