Акциска контрола на МВР над возачи на моторцикли во неколку градови

Во периодот од 20.00 часот на 29.07.2020 до 02.00 часот на 30.07.2020 на подрачјето на СВР Струмица е спроведена акциска контрола над возачи на мотоцикли. Во акцијата се констатирани четири прекршоци, кои се соодветно санкционирани.
Исто така и на подрачјето на СВР Велес е извршена контрола на мопеди и мотоцикли, при што во Велес се регистрирани и санкционирани 20 прекршоци, во Кавадарци 27 и во Неготино пет прекршоци.
КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста