Ахмети: Коалицијата со СДСМ стабилна

Владината коалиција со СДСМ функционира во рамките на нормалата. Моите односи со лидерот на СДСМ Зоран Заев и другите партиски структури се стабилни и добри. Ова го изјави денеска претседателот на ДУИ Али Ахмети. За изјавата на пратеникот Мухамет Зеќири, Ахмети вели дека тој не е легитимен претставник на политиките на СДСМ.

– Може да има разлики за различни прашања во принцип. Но, во суштина нештата одат прав пат. Во однос на активностите околу изборите ние уште немаме преговори со ниту една партија од македонскиот блок. Во иднина ќе видиме, ќе изградиме наша стратегија како ќе се организираме за изборите на 12 април. За коалиција со СДСМ не е разговарано. Но, во принцип сум го кажал мојот став, кој го претставува мислењето на партијата, дека не е најдобро ниту за ДУИ, ниту за СДСМ, да влеземе во предизборна коалиција, бидејќи сме во специфични околности, а не во околности кои сме ги поминале порано на локалните избори. Организирањето на парламантеарните избори има друга филозофија и стратегија, рече Ахмети на инаугурацијата на статуата на американскиот претседател Вудроу Вилсон пред административната зграда на Општина Чаир.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста