Гледајте на АЛФА

НАЈНОВИ ЕМИСИИ НА АЛФА

КолумниПрочитајте повеќе

Супермен и Бетмен

Супермен и Бетмен

ТВ АЛФА- март 1, 2024

Изборите во жариштето на светската демократија и прогрес - САД влегуваат вокритична фаза во поглед на изборот на кандидати за Претседател и, во нивниот исходцелиот ... Прочитај повеќе

Дигитално родени

Дигитално родени

ТВ АЛФА- февруари 23, 2024

Кога јас бев дете имав голема чест да бидам современик на генерацијата нареченаГолемата генерација (родени 1901-1927). Тие не само што беа современици на Тесла,Ајнштајн и ... Прочитај повеќе

 Западно балканска Одисеја  

 Западно балканска Одисеја  

ТВ АЛФА- февруари 16, 2024

Европската Унија веќе подолго време ја промашува својата политика за проширување на Балканот така што се чини дека моделот Западен Балкан е последна шанса за ... Прочитај повеќе

Чорбаџи неолиберал

Чорбаџи неолиберал

ТВ АЛФА- февруари 12, 2024

Во последно време за ,,пропаста на светот” редовно се виновни неолибералите. Не само во настапи на аналитичари туку и минувач на улица може некого да ... Прочитај повеќе

Влада ќе прават само граѓаните

Влада ќе прават само граѓаните

ТВ АЛФА- февруари 2, 2024

Пред речиси две децении сретнав резултати од истражувања вршени во Југославија низ спомените призната по среден и мирен живот. Истражување на авторитативноста помеѓу младинците на ... Прочитај повеќе

Давос

Давос

ТВ АЛФА- јануари 26, 2024

,,Развивајте ја приватната иницијатива. Ослободете се од државната интервенција. Да живее слободата ! Проклетство “ (цитат) Во својот препознатлив стил, Хавиер Милеи Претседател на Аргентина ... Прочитај повеќе

Оваа ЗИМА гледајте на АЛФА