НАЈНОВИ ВЕСТИ

Категорија: Економија

Пензионерите и синдикалците контра владините предизборни мерки

Пензионерите и синдикалците контра владините предизборни мерки

Скромни пакетчиња за Нова Година , а не реални решенија Антикризните мерки не го смируваат револтот .  Пензнионерите не отстапуваат од барањата за линеарно покачување ... Прочитај повеќе

ЈСП ќе плаќа камати за долгот кон приватните превозници, се можеше да се реши навреме ако Арсовска ги исплатеше

ЈСП ќе плаќа камати за долгот кон приватните превозници, се можеше да се реши навреме ако Арсовска ги исплатеше

Не завршува хаосот во ЈСП, оособено испровоциран од долгот кон приватните превозници. Иако град Скопје уверуваше дека функционира градскиот превоз и проблемите се надминати, вистината ... Прочитај повеќе

Антикризни мерки: Предизборен поткуп наместо реална помош

Антикризни мерки: Предизборен поткуп наместо реална помош

Пакетот антикризни мерки кој го најави Владата е повеќе предизборен поткуп отколку реална помош за граѓаните и за компаниите. Со ова се согласуваат и економистите ... Прочитај повеќе

На шест месеци пред избори – со над 660 милиони евра, Владата ќе ги врбува граѓаните

На шест месеци пред избори – со над 660 милиони евра, Владата ќе ги врбува граѓаните

Мерки за предизборен поткуп на граѓаните. На шест месеци пред соочување со граѓаните Владата најавува помош за младите, пензионерите, земјоделците, социјално ранливите категории, компаниите.  Ова ... Прочитај повеќе

Нема зима за тендерите – државните институуции трошат милиони за услуги, јадење и пиење

Нема зима за тендерите – државните институуции трошат милиони за услуги, јадење и пиење

Кристина Алексиеска Народните пари лесно се трошат  . Милиони по милиони летаат на тендери .  Вртоглави суми за договори се забележуваат секојдневно на сајтот за ... Прочитај повеќе