Категорија:

Земјоделците од Светиниколско го блокираа патот Штип – Велес

Земјоделците од Светиниколско го блокираа патот Штип – Велес

Нивите жедни за вода ги обедини земјоделците од петнаесетина села во Овчеполието. Точно напладне со трактори го блокираа регионалниот пат Штип-Велес. Најпрвин направија целосна блокада, ... Прочитај повеќе

„Граѓаните ни дадоа поддршка, за возврат ќе го оставиме срцето на терен“ – Мицкоски го достави составот и програмата на владата во Собрание

„Граѓаните ни дадоа поддршка, за возврат ќе го оставиме срцето на терен“ – Мицкоски го достави составот и програмата на владата во Собрание

Срце на терен, напорна работа и брзи резултати. Наместо привилегирана политичка каста, и граѓани од трет и понизок ред – еднаквост помеѓу сите. Борба против ... Прочитај повеќе

Огромни предизвици пред Димитриеска Кочоска која застанува на чело на министерството за финасии

Огромни предизвици пред Димитриеска Кочоска која застанува на чело на министерството за финасии

Економија на колена, огромна буџетска дупка , јавен долг над 8 милијарди – што наследува новата министерка за финансии ? Она што во моментов се ... Прочитај повеќе

Крајно ризичниот и небезбеден патен правец на Галичица кобен за двајата сопружници од Ресен

Крајно ризичниот и небезбеден патен правец на Галичица кобен за двајата сопружници од Ресен

Крајно ризичен и небезбеден патниот правец Охрид-Преспа преку превојот на Галичица,кобен за двајца сопружници од Ресен кои излетаа од патот и завршија во провалија.Негрижата на ... Прочитај повеќе

Аналитичари: Мицкоски најави нов пристап во работењето на владата – без пардон кон соработниците

Аналитичари: Мицкоски најави нов пристап во работењето на владата – без пардон кон соработниците

Нов лист во работењето на владините функционери. Силни пораки од мандатарот Мицкоски до соработниците во новиот владин кабинет. Со засукани ракави на работа уште од ... Прочитај повеќе