НАЈНОВИ ВЕСТИ

Категорија: Вести

Општина Прилеп заради „административна“ грешка на централната власт остана покуса за околу 500.000 евра ?!

Општина Прилеп заради „административна“ грешка на централната власт остана покуса за околу 500.000 евра ?!

     За вкупно околу 500.000 евра остана покус планираниот буџет на општина Прилеп, откако централната власт, наводно направила „техничко-админстративна“ грешка. Дури над 15 милиони денари за ... Прочитај повеќе

Секој што има каква било информација за 14-годишната Вања, да пријави на 112

Секој што има каква било информација за 14-годишната Вања, да пријави на 112

Секој што има каква било информација за 14-годишната Вања, да пријави на 112. Повеќе од 48 часа се трага по исчезнатата 14-годишна Вања од Скопје. ... Прочитај повеќе

Мерко останува недопирлив – предизборно власта нема интерес да го гони

Мерко останува недопирлив – предизборно власта нема интерес да го гони

И после пет месеци откако САД го стави Рамиз Мерко на црна листа,власта нема интерес да го гони, посебно не во овој момент кога се ... Прочитај повеќе

Само албански знамиња во одредени општини: Во некои делови од Македонија човек може да се запраша дали воопшто е во Македонија

Само албански знамиња во одредени општини: Во некои делови од Македонија човек може да се запраша дали воопшто е во Македонија

Вратено црковното знаме пред манастирот на Попова Шапка кое противзаконски беше заменето со албанско. Го поставил 33 годишник од тетовска Мала Речица, домот на владејачката ... Прочитај повеќе

Избрани кандидатите за новата Антикорупциска комисија, меѓу нив и сопругата на адвокатот на Заев

Избрани кандидатите за новата Антикорупциска комисија, меѓу нив и сопругата на адвокатот на Заев

Собранието ја објави ранг листата и предлозите за нови членови на антикорупциската комисија. Ревизорката Татјана Димитроска со најмногу бодови е извесно дека ќе го предводи ... Прочитај повеќе