630 прекршоци на мерката за задолжително носење маски

Во текот на изминатото деноноќие (25/26.09.2020 година) на територијата на Република Македонија, по однос на мерката за неносење лична заштита на лице, регистрирани се 630 прекршоци. Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид-19.а

Advertisements