443 граѓани казнети поради не носење на заштитни маски во последните 24 часа

Во текот на изминатото деноноќие (25/26.07.2020 година) на територијата на Република Македонија по однос на мерката за неносење лична заштита на лице регистрирани се 443 прекршоци. Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид -19.

Advertisements