Импичмент на Бајден – речиси невозможно сценарио, дел од Американци загрижени дали тој направил незаконски работи

Импичмент на Бајден – речиси невозможно сценарио, дел од Американци загрижени дали тој направил незаконски работи

Републиканските пратеници го одржаа своето прво официјално сослушување за импичмент, тврдејќи дека семејството Бајден имало корист додека претседателот Џо Бајден бил на јавна функција. „Со ... Прочитај повеќе

Пет години од референдумот за промена на името: Македонија е подалеку од ЕУ од било кога претходно

Пет години од референдумот за промена на името: Македонија е подалеку од ЕУ од било кога претходно

Пет години откако народот го бојкотираше референдумот за промена на уставното име на државата, а сепак Македонија ја доби претставката Северна. На 30 септември 2018 ... Прочитај повеќе

Власта ги бојкотира проектите од суштинско значење за граѓаните во Охрид

Власта ги бојкотира проектите од суштинско значење за граѓаните во Охрид

Централната власт ги саботира капиталните проекти и го кочи развојот на општините во кои градоначалниците се од редовите на ВМРО ДПМНЕ.Власта не само што нема ... Прочитај повеќе

Домашното производство во слободен пад, власта се фали, земјоделците се жалат – ќе има ли кој да ги посее нивите?!

Домашното производство во слободен пад, власта се фали, земјоделците се жалат – ќе има ли кој да ги посее нивите?!

Македонија има се помалку домашно производство на храна. И она што го има, добар дел заминува надвор од државата зашто, според земјоделците, било далеку подобро ... Прочитај повеќе