Неписмен човек е подобро, отколку накриво научен“ – експертите реагираат откако МОН го повлече спорниот учебник по историја на крајот на годината

Неписмен човек е подобро, отколку накриво научен“ – експертите реагираат откако МОН го повлече спорниот учебник по историја на крајот на годината

Со повлекувањето  на учебникот по Историја и општество за 5 одделение, пред самиот крај на школската година, министерството  само  го докажува несериозниот пристап кон воспитно-образовниот ... Прочитај повеќе

Пендиков дојде на судење, но рочиштето беше одложено: Не се плашел повеќе

Пендиков дојде на судење, но рочиштето беше одложено: Не се плашел повеќе

Лагодно, облечен во костум, за прв пат од отпочнувањето на судскиот процес, Христијан Пендиков кој во неколку наврати за бугарските медиуми изјавуваше дека не се ... Прочитај повеќе

Пендаровски им се налути на ЕУ: Дадовме премногу, дури сменивме и име, не добивме ништо

Пендаровски им се налути на ЕУ: Дадовме премногу, дури сменивме и име, не добивме ништо

Станавме Северна, на Бугарија и удоволивме на се што ни побара, за возврат од Европската Унија не добивме ништо. Во моменти додека македонскиот претседател не ... Прочитај повеќе

Од утре одмрзнување на цените – Граѓаните стравуваат од нови ценовни шокови

Од утре одмрзнување на цените – Граѓаните стравуваат од нови ценовни шокови

Утре одмрзнуваат цените на основните производи. Владината мерка истекува, два месеци откако беше донсена како обид да се заузда галопирачката инфлација и намалената куповна моќ ... Прочитај повеќе

Тешко во ЕУ без суштински реформи во правосудството

Тешко во ЕУ без суштински реформи во правосудството

Судството на колена додека власта цела енергија ја вложува во уставните измени – камо тоа да беше единствената пречка на патот кон ЕУ. Експертите алармираат ... Прочитај повеќе