Домашното производство на месо и млеко под знак прашалник

Домашното производство на месо и млеко под знак прашалник

Се’ позагрижувачкиот тренд на намалување на сточниот фонд во земјава, најмногу заради инертноста на државата, се’ поизвесно е дека лесно може да го доведе во ... Прочитај повеќе

Земјоделците се организираат во национална мрежа

Земјоделците се организираат во национална мрежа

Индивидуални земјоделци од целата држава се консолидираат во Национална мрежа. Велат, дека нивното обединување е единствениот начин да застанат пред власта и јасно да кажат ... Прочитај повеќе

Макрон: Неопходна беше реформа на пензискиот систем

Францускиот претседател Емануел Макрон во телевизиско обраќање до нацијата изјави дека го слушнал гневот на луѓето во Франција поради зголемувањето на старосната граница за пензионирање, ... Прочитај повеќе

Во Судан е пукано врз американски дипломатски конвој – во борбите на војската и паравојската убиени над 180 луѓе

Американскиот државен секретар Ентони Блинкен потврди дека во Судан било пукано врз американски дипломатски конвој иако возилата биле видно обележани со американски знамиња… Инцидентот поминал ... Прочитај повеќе

Тик ток – анестезиологот можно е 7 години да остане без лекарска лиценца

Тик ток – анестезиологот можно е 7 години да остане без лекарска лиценца

На тик ток анестезиологот од тетовската болница му се заканува одземање на лиценцата во времетраење од 7 години. Овој предлог го соопштија денеска од лекарската ... Прочитај повеќе