Владата планира во сабота да почне изградбата на првиот автопат – за колку пари, каде, што – нема одговор

Владата планира во сабота да почне изградбата на првиот автопат – за колку пари, каде, што – нема одговор

Од која локација точно ќе почне изградбата на Коридор 8, колку ќе чини цел проект, дали е испроектиран барем еден километар од трасата, кој ќе ... Прочитај повеќе

Здрав да влезеш, болен да излезеш – македонското здравство го проби дното

Здрав да влезеш, болен да излезеш – македонското здравство го проби дното

Скандал по скандал во здравството - одговрност нема. Првиот човек на ресорот здравство крева раменици за сите случаи и не презема ништо конкретно. Помина речиси ... Прочитај повеќе

Кроневски: Имаме ИТ луѓе, но работат за странски пазари

Во политичкиот магазин ЗА или ПРОТИВ, првиот човек на Некстсенс се осврна на проблемот кој го има македонската енономија и општество во областа на кадри ... Прочитај повеќе

Мојсовска Блажевски: Моментално Македонија не е привлечна за странските инвеститори

Во политичкиот магазин, ЗА или ПРОТИВ, Никица Мојсовска Блажевски од Македонија 2025, рече дека моментално државава не е атрактивна за странци да инвестираат кај нас, ... Прочитај повеќе

Дресерот Eфто Стојаноски: Трагедијата со детето до смрт искасано од куче, не смее да се затвори како несреќен случај

Дресерот Eфто Стојаноски: Трагедијата со детето до смрт искасано од куче, не смее да се затвори како несреќен случај

Трагедијата со 8 годишното дете кое беше до смрт искасано од куче не смее да се затвори како несреќен случај,туку итно и максимално професионално да ... Прочитај повеќе