НАЈНОВИ ВЕСТИ

Коцарев: Да не дозволиме да се промени Уставот и Македонија да исчезне

Претседателот на МАНУ, Љупчо Коцарев, во интервју за порталот „Експрес“ ги повика македонските политички партии да дејствуваат против исчезнувањето, партизацијата и демакедонизацијата на Македонија, бидејќи ... Прочитај повеќе

ВМРО-ДПМНЕ: Законите кои СДСМ и ДУИ сакаат на брза лента да ги изгласаат го дерогираат правото и стимулираат незаконие

Законите за коридорите кои СДСМ и ДУИ сакаат на брза лента да ги изгласаат го дерогираат правото и стимулираат незаконие. Со законските измени кои ги ... Прочитај повеќе

Додека земјоделците ги напушаат полињата, министерот Николовски се фали со напредок во сите сегменти

Додека земјоделците ги напушаат полињата, министерот Николовски се фали со напредок во сите сегменти

Додека земјоделците се жалат дека се на работ на егзистенција и полињата ги заменуваат со работа во странство, министерот се фали дека состојбата во секоја ... Прочитај повеќе

Ковачевски и Груби се сплеткаа за договорот за автопатиштата

Ковачевски и Груби се сплеткаа за договорот за автопатиштата

Ковачевски и Груби со контрадикторни и спротивставени изјави. Кој ја зборува вистината? Премиерот вели дека допрва ќе го праќа договорот за коридорите 8 и 10д ... Прочитај повеќе

Евроамбасадорот Гир: Нема напредок во борбата против корупцијата во Македонија

Евроамбасадорот Гир: Нема напредок во борбата против корупцијата во Македонија

Разочарувачки се резултатите во борбата против корупцијата во Македонија, алармира Амбасадорот на Делегацијата на ЕУ во државава, Дејвид Гир. Главните причини за високото ниво на ... Прочитај повеќе