Скопје денес: „Луна паркот“ само на хартија, бесплатни автобуси нема, ама има уште поголем сообраќаен хаос

Скопје денес: „Луна паркот“ само на хартија, бесплатни автобуси нема, ама има уште поголем сообраќаен хаос

Луна паркот уште е само најава, Скопје не доби бесплатни автобуси, ама доби уште поголем сообраќаен хаос. Градот е нечист. Ова се ставовите на скопјани. ... Прочитај повеќе

Ќе одговараат ли родителите на малолетните силувачи, каде затаило училиштето, институциите?

Ќе одговараат ли родителите на малолетните силувачи, каде затаило училиштето, институциите?

Училиштето, психолозите, МВР, обинителство, а најмногу родителите на силувачите мора да утврдат што придонело до грозоморниот чин на силување на малолетникот од исто така малолетните ... Прочитај повеќе

Здравствениот систем пред пензија – секој четврти лекар има над 60 години

Здравствениот систем пред пензија – секој четврти лекар има над 60 години

Македонското здравство оди во пензија. Една четвртина од лекарите се на возраст над 61 година. Системот веќе се соочува со недостаток на кадар, проблем кој ... Прочитај повеќе

Kина сака да биде миротворец – нуди свој посредник за Руско – украинскиот конфликт

Kина сака да биде миротворец – нуди свој посредник за Руско – украинскиот конфликт

Во услови кога Русија ја гранатира Украина, Кина го изненади светот со оваа објавата дека ќе испрати мировен преставник во Киев. „Кина ќе испрати специјален ... Прочитај повеќе

ЕУ за „Бехтел и Енка“: Да се почитува спогодбата за асоцијација, а тоа значи конкуренција и транспарентност

ЕУ за „Бехтел и Енка“: Да се почитува спогодбата за асоцијација, а тоа значи конкуренција и транспарентност

Европската Унија бара дополнителни објаснувања за договорот со Бехтел и Енка. Од ЕУ алармираат дека Македонија треба да ја почитува Спогодбата за асоцијација што ја ... Прочитај повеќе