Повредена ученичка од паднат таван во битолско средно училиште, градоначалникот бара одговорност

Една ученичка од битолското средно медицинско училиште „д-р Јован Калаузи“ вчера била повредена откако во еден од училишните тоалети паднал таванот. Ученичката е полесно повредена, ... Прочитај повеќе

Судијката што пресудила во корист на Заев избрана во Врховен

Судијката што пресудила во корист на Заев избрана во Врховен суд, неизбран остана судијата што го ослободи Мијалков со укинување пресуда – вака денеска одлучи ... Прочитај повеќе

Обвинителството ќе го чека и извештајот на МЗ за починатата Јана, обдукцискиот наод уште го немаат

Додека посебна лекарска комисија утврдува пропусти при третманот на малата Јана во битолската болница, обдукцискиот наод, кој треба да покаже од што почина шестгодишното девојче, ... Прочитај повеќе

Младите си одат, работна сила се увезува, што прави државата?

Младите си одат, работна сила се увезува, што прави државата?

„Дали Македонија создава високо-образована работна сила за државите од Европската Унија?“ – Ова беше главната дилема на денешната младинска дискусија. За младинските предизвици не се ... Прочитај повеќе

Бизнисот против замрзнувањето на цените, за стопанствениците ова е чист популизам

Бизнисот против замрзнувањето на цените, за стопанствениците ова е чист популизам

Не е потребно замрзнување на цените на производите, туку треба да се најдат алтернативи и да се активираат државните резерви, алармира стопанството, откако Владата секоја ... Прочитај повеќе