Се трошат време и пари, се бројат жртви во сообраќајот –10 години се гради автопатот Кичево – Охрид

Додека не изгинеме сите немаат намера да го завршат автопатот Охрид-Кичево,кој се гради безмалку една деценија. Ова е автопат на трагедии,сообраќајки се случуваа постојано и ... Прочитај повеќе

И по цела недела од бришењето на клубот „Ванчо Михајлов“, називот го „краси“ еврејското маало во Битола

        Очигледно, не беше од полза ниту попмезното отворање, ниту црно-црвените балони, музиките и богатата закуска, а сигурно не помогна ниту спектакуларното појавување, во април ... Прочитај повеќе

Политиката ја уништи економијата, Азески со остри критики до Владата

Политиката ја уништи економијата, политичките елити се грижат да останат на власт, а не да обезбедат економски напредок.  Претседателот на најголемата комора во Македонија, Бранко ... Прочитај повеќе

Уставниот суд укинал законска одредба, со што платите на функционерите се зголемуваат за 78%, Синдикатот обвинува: Вакво енормно покачување не сме имале во државата

Уставен суд укина законска удредба и со тоа платите и на судиите и на другите функционери ќе се зголемат и до 78 %.  Со одлуката за ... Прочитај повеќе

„Наоружајте се со нерви“ пред да влезете во скопскиот сообраќаен хаос

„Наоружајте се со нерви“ пред да влезете во скопскиот сообраќаен хаос

Големо градилиште, во кое нема ни ред ни поредок. Ова со месеци е сликата на Скопје, поради зафатите што се прават на неколку сообраќајници. И ... Прочитај повеќе