Изет Меџити со подобар рејтинг од Артан Груби

Изет Меџити со подобар рејтинг од Артан Груби

Рејтингот на фракционерите на ДУИ вртоглаво расте, а лидерот на интегративците си пее. Според најновата анкета споведена од Алсат, во првите топ 3 лполитичари од ... Прочитај повеќе

Со обврзници од пет милиони Евра Општина Прилеп ќе реализира четири капитални и други помали инфраструктурни проекти

Со обврзници од пет милиони Евра Општина Прилеп ќе реализира четири капитални и други помали инфраструктурни проекти

Современ кружен тек „Табана“ над коритото од Градската река, пробивање и инфраструктурна реализација на улицата „Победа“, средување на влезот Прилеп – Македонски Брод и поставување ... Прочитај повеќе

Работници од Непал се нудат на македонскиот текстилен сектор

Работници од Непал се нудат на македонскиот текстилен сектор

Менаџментот на светиниколската конфекција „Мода„ прави анализи дали недостатокот со работна рака, може да го реши со работници од Азија. Од Агенција која посредува за ... Прочитај повеќе

Зошто власта не бара промена на преговарачката рамка по теркот на разговорите Србија-Косово?

Зошто власта не бара промена на преговарачката рамка по теркот на разговорите Србија-Косово?

Преговарачката рамка не е врежана во камен, бар тоа го покажува примерот со разговорите со Србија и Косово, што е споритвно на она што го ... Прочитај повеќе

Бугарските историчари во Комисијата: За разлика од нашите, тие со голем успех си ја завршуваат работата, од македонските добија се што посакаа

Бугарските историчари во Комисијата: За разлика од нашите, тие со голем успех си ја завршуваат работата, од македонските добија се што посакаа

Една комисија, 10-тина историчари, едните со успех си ги исполнуваат и бранат своите интереси, другите сосем обратно. Едните се бугарските, другите оние македонските. Речиси се ... Прочитај повеќе