Светски ден на лицата со Даунов синдром – заборавени и отфрлени од интитуциите

Светски ден на лицата со Даунов синдром – заборавени и отфрлени од интитуциите

За штипјнецот Гоце Маринковски, Дауновиот синдром воопшто не преставува проблем за остварување на неговите соништа. Иако е без формално образование за актер, во неговата биографија ... Прочитај повеќе

„Шлаканица“ од САД во извештајот на Стејт Департментот: Висока корупција, неефикасни судови

„Шлаканица“ од САД во извештајот на Стејт Департментот: Висока корупција, неефикасни судови

Висока корупција во Владата, неефиксни судови, насилство и закани врз новинари – ова се само дел од критичните забелешки на последниот извештај на Стејт Департментот ... Прочитај повеќе

Туберкулозата – стара болест со ново лице

Туберкулозата – стара болест со ново лице

Расте бројот на сомнителни случаи на туберкулоза. Тестовите во  Институтот за ТБЦ и детската болница во Козле треба да покажат дали уште 15-тина деца и ... Прочитај повеќе

Костовски: Згрешив што ја поддржав Арсовска, сега се пресметува со мене

Костовски: Згрешив што ја поддржав Арсовска, сега се пресметува со мене

Арсовска поради лична пресметка реализира проекти што не се приоритет за граѓаните.  Градоначалничката не сака ни да разговара со граѓаните кои реагираат за промена на ... Прочитај повеќе

„Друг е виновен, не сум јас“ – власта наместо одговорност, постојано префрла вина

„Друг е виновен, не сум јас“ – власта наместо одговорност, постојано префрла вина

Не сум јас – виновен е друг. Дали ова е девизата на државниот врв? Секогаш кога треба да се бара одговорност од високи функционери или ... Прочитај повеќе