НАЈНОВИ ВЕСТИ

Бизнисот контра власта- Стопанствениците предлагаат намалување на ДДВ или да се активираат државните резерви

Бизнисот контра власта- Стопанствениците предлагаат намалување на ДДВ или да се активираат државните резерви

Бизнисот категорично ги отфрла актуелните политики  на власта за ставање на производите под мраз. Мерката не е одлика на  пазарната економија кон која треба да ... Прочитај повеќе

Разговорите Белград-Приштина во Охрид покажаа дека преговарачката рамка може да се менува

Разговорите Белград-Приштина во Охрид покажаа дека преговарачката рамка може да се менува

Преговарачката рамка не е врежана во камен, бар тоа го покажува примерот со разговорите со Србија и Косово, што е споритвно на она што го ... Прочитај повеќе

Митинг на ДУИ во Чаир – Секој ја почуствувал „топлата рака на Али Ахмети“

Митинг на ДУИ во Чаир – Секој ја почуствувал „топлата рака на Али Ахмети“

Да, тој доаѓа, а кој доаѓа не се знае. Помпезно најавуваниот слоган за митнгот на ДУИ во Чаир остана како реторичко прашање, ниту се знае ... Прочитај повеќе

Ќе се стави ли крај на самоволието на министрите од ДУИ – и синоќа со службени возила на партиски настан

Ќе се стави ли крај на самоволието на министрите од ДУИ – и синоќа со службени возила на партиски настан

Нов партиски настан, нови трошоци на товар на државниот буџет. Има ли сила која ќе ги спречи интрегративците да одат со службени возила на партиските ... Прочитај повеќе

Охриѓанец паднал во отворена шахта, но наместо оштета – судот пресудил да платаи 200.000 денари оти не гледал каде оди

Охриѓанец паднал во отворена шахта, но наместо оштета – судот пресудил да платаи 200.000 денари оти не гледал каде оди

Охриѓанец кој панал во шахта, затоа што не отворил очи каде оди, треба да му искешира околку 200.000 денари штета на јавното претпријатие “Нискоградба” кое ... Прочитај повеќе