На Македонија и се потребни избори, експертите ги коментираат анкетите

На Македонија и се потребни избори, експертите ги коментираат анкетите

Сите индикатори во Македонија покажуваат дека е време за предвремени избори и дека народот сака промена на власта. Експертите во земјава кои се занимаваат со ... Прочитај повеќе

Штипскиот Универзитет „Гоце Делчев“ одбележува 16 години од основањето

Штипскиот Универзитет „Гоце Делчев“ одбележува 16 години од основањето

Иако релативно млад, штипскиот Универзитет „Гоце Делчев„ успеа успешно да се етаблира и наметне во високобразовната фела. Во изминатите 16години колку што и постои, низ ... Прочитај повеќе

Власта притиска за уставни измени, опозицијата вели дека и кај СДСМ и ДУИ нема едногласна поддршка

Власта притиска за уставни измени, опозицијата вели дека и кај СДСМ и ДУИ нема едногласна поддршка

Власта го подготвува теренот додека странците не убедуваат повторно да го измениме Уставот за членство во Европската Унија. Ситно се брои пред формирање на работната ... Прочитај повеќе

Родителите на починатата Јана се уште ја бараат вистината

Родителите на починатата Јана се уште ја бараат вистината

Скршени од болка и во се’ уште силен шок од тоа што ги снајде, семејството на малата Јана ги чека резултатите од обдукцијата кои треба ... Прочитај повеќе

Пред три години Македонија оствари една од стратешките цели поставени уште од oсамостојувањето – полноправно членство во НАТО

Пред три години Македонија оствари една од стратешките цели поставени уште од oсамостојувањето – полноправно членство во НАТО

Македонија одбележува три години од зачленувањето во најголемата воена алијанса. „Да се биде НАТО, значи да се дели масата за одлучување со најразвиените земји во ... Прочитај повеќе